Velika noč v Mavčičah

Na kolesu je moja teta Majda Cegnar, stara 14 let, v ozadju stoji moja mami Zvonka Cegnar (njena mlajša sestra) stara 12 let. Na prtljažniku kolesa sedi sošolka od Majde, v ozadju so romski otroci. Za stojnico sedi njihova mama, ki prodaje razne drobne izdelke. Slikali so se nasproti domače vaške cerkve v Mavčičah na Veliko noč, leta 1976. S fotografije je razvidno, kako so Romi včasih prodajali svoje izdelke in kakšna moda oblačil je bila v tistih časih. Za tiste čase je bil to velik dogodek, saj so se otroci lahko družili z drugo kulturo brez predsodkov. Starši so svojim otrokom kupili kakšno malenkost na stojnici. Otroci so bili veseli skromnih daril, saj včasih ni bilo toliko igrač in sladkarij.