skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Ela Peroci, slovenska pisateljica, pedagoginja in novinarka. Rojena je 11. februarja 1922 v Rogaški Slatini. Osnovno šolo je obiskovala v Rogatcu, v Šentvidu pri Grobelnem in v Šmarju pri Jelšah. Fotografija je iz obdobja, ko je osnovno šolo obiskovala v Šmarju pri Jelšah, stara je bila 12 let. Njena prva objavljena pravljica je bila Moj dežnik je lahko balon, sledile so ji še mnoge druge slikanice, pravljice, pesmice, radijske in lutkovne igre. Najbolj znana med njimi je Muca copatarica.  Umrla je 18. ...

Preberi več

Ela Peroci, slovenska pisateljica, pedagoginja in novinarka. Rojena je 11. februarja 1922 v Rogaški Slatini. Osnovno šolo je obiskovala v Rogatcu, v Šentvidu pri Grobelnem in v Šmarju pri Jelšah.

Fotografija je iz obdobja, ko je osnovno šolo obiskovala v Šmarju pri Jelšah, stara je bila 12 let.

Njena prva objavljena pravljica je bila Moj dežnik je lahko balon, sledile so ji še mnoge druge slikanice, pravljice, pesmice, radijske in lutkovne igre. Najbolj znana med njimi je Muca copatarica. 

Umrla je 18. novembra 2001 v Ljubljani.

(Fot.: Knjižnica Šmarje pri Jelšah, Domoznanaska zbirka)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1934

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Šmarje pri Jelšah

Osebe na fotografiji

Ela Peroci

Datum objave

18.11.2019 11:35

Zadnja sprememba

18.11.2019 12:34

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam