Zemljevid  

Dom na Komni 1969

Ko sem še hodil v gore, sem imel dobro navado, da sem poleg razglednic, ki sem jih razpošiljal s pozdravi, vzel še eno zase – za spomin. Nanjo sem zapisal maršruto druščine, ki se v tem primeru glasi: Iz Bohinja na Komno – Bogatin in Krn – pa v Soško dolino – od 16. 8. do 18. 8. 1969. – Načrt je s podpisi Silvo, Ela, Bernard. Franci, Božo potrdilo vseh pet udeležencev, planinski žigi pa so overili njegovo uresničenje. Gomiščkovo zavetišče je le kakih 50. m pod vrhom Krna, najvi&sc ...

Preberi več

Ko sem še hodil v gore, sem imel dobro navado, da sem poleg razglednic, ki sem jih razpošiljal s pozdravi, vzel še eno zase – za spomin. Nanjo sem zapisal maršruto druščine, ki se v tem primeru glasi: Iz Bohinja na Komno – Bogatin in Krn – pa v Soško dolino – od 16. 8. do 18. 8. 1969. – Načrt je s podpisi Silvo, Ela, Bernard. Franci, Božo potrdilo vseh pet udeležencev, planinski žigi pa so overili njegovo uresničenje. Gomiščkovo zavetišče je le kakih 50. m pod vrhom Krna, najvišje dosežene točke (2244 m). Sestopali smo skozi Vrsno, rojstni kraj Simona Gregorčiča, vasico sredi njegovega planinskega raja. (sf)

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Kolaž S. Faturja

Čas, ki ga prikazuje slika

Poletje 1969

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Kraj

Bohinjsko jezero

Osebe na fotografiji

Kolegi s postojnske gimnazije

Ključne besede

Bohinj, Krn. Vrsno

Datum objave

10.07.2017 20:06

Zadnja sprememba

12.07.2017 11:20

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam