Dom na Komni 1969

Ko sem še hodil v gore, sem imel dobro navado, da sem poleg razglednic, ki sem jih razpošiljal s pozdravi, vzel še eno zase – za spomin. Nanjo sem zapisal maršruto druščine, ki se v tem primeru glasi: Iz Bohinja na Komno – Bogatin in Krn – pa v Soško dolino – od 16. 8. do 18. 8. 1969. – Načrt je s podpisi Silvo, Ela, Bernard. Franci, Božo potrdilo vseh pet udeležencev, planinski žigi pa so overili njegovo uresničenje. Gomiščkovo zavetišče je le kakih 50. m pod vrhom Krna, najvi&sc ...

Preberi več

Ko sem še hodil v gore, sem imel dobro navado, da sem poleg razglednic, ki sem jih razpošiljal s pozdravi, vzel še eno zase – za spomin. Nanjo sem zapisal maršruto druščine, ki se v tem primeru glasi: Iz Bohinja na Komno – Bogatin in Krn – pa v Soško dolino – od 16. 8. do 18. 8. 1969. – Načrt je s podpisi Silvo, Ela, Bernard. Franci, Božo potrdilo vseh pet udeležencev, planinski žigi pa so overili njegovo uresničenje. Gomiščkovo zavetišče je le kakih 50. m pod vrhom Krna, najvišje dosežene točke (2244 m). Sestopali smo skozi Vrsno, rojstni kraj Simona Gregorčiča, vasico sredi njegovega planinskega raja. (sf)

Silvo Fatur

Kolaž S. Faturja