skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Deklica in deček med zidovi Zajckloštra

Stanislav Horvat, nekdanji učitelj na osnovni šoli v Slovenskih Konjicah, je bil poznavalec lokalne zgodovine in velik ljubitelj kulturne dediščine, pa tudi odličen amaterski fotograf. Med leti 1935 - 1965 je izdelal album svojih fotografij, tudi z povzetki nekaterih drugih posnetkov, ki ga je poimenoval Monumenta historica Gonobicensis (Konjiški zgodovinski spomeniki). V njem je v razlagi fotografij poleg motiva in časa nastanka fotografij v nemščini ali slovenščini zapisal tudi osnovne podatke o kulturnih spomenikih v Slovenskih ...

Preberi več
Stanislav Horvat, nekdanji učitelj na osnovni šoli v Slovenskih Konjicah, je bil poznavalec lokalne zgodovine in velik ljubitelj kulturne dediščine, pa tudi odličen amaterski fotograf.
Med leti 1935 - 1965 je izdelal album svojih fotografij, tudi z povzetki nekaterih drugih posnetkov, ki ga je poimenoval Monumenta historica Gonobicensis (Konjiški zgodovinski spomeniki). V njem je v razlagi fotografij poleg motiva in časa nastanka fotografij v nemščini ali slovenščini zapisal tudi osnovne podatke o kulturnih spomenikih v Slovenskih Konjicah, Ločah in okolici, tudi o Žički kartuziji.

Ker je bil družinski prijatelj gospe Marije Wödinger, matičarke iz Slovenskih Konjic, je avgusta 1955 v razvalinah Zajckloštra oz. Žičke kartuzije fotografiral, kako sta se njena hči Roswitha in nečak Marjan Wödinger sprehodila med zidovi starodavnega samostana...

Fotografija je iz arhiva družine Pem

Besedilo: Sebastjan Habicht

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1955

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Osebe na fotografiji

Marjan in Roswitha Wödinger

Ključne besede

Žička kartuzija, Slovenske Konjice, Gonobitz, Zajcklošter

Datum objave

22.05.2020 06:49

Zadnja sprememba

27.05.2020 14:27

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam