Zemljevid  

Čebelarju ANTONU ŽNIDERŠIČU V ČAST, Ilirska Bistrica, 1997

  Antonu Žnideršiču, 1874 – 1947 svojemu velikemu čebelarskemu vzorniku so ilirsko bistriški čebelarji izkazali svojo veliko hvaležnost. Že leta  1974 so Antonu Žnideršiču v parku pomembnih domačinov sredi mesta odkrili spomenik delo kiparja Zdenka Kalina, po njem so imenovali novo osnovno šolo v Ilirski Bistrici pa tudi svoje društvo. Na sliki: Dne 20. decembra 1997 je ob 120 letnici smrti tega velikega domačega in vseslovenskega čebelarskega strokovnjaka je društvo na njegovi rojstni hiši v st ...

Preberi več

 

Antonu Žnideršiču, 1874 – 1947 svojemu velikemu čebelarskemu vzorniku so ilirsko bistriški

čebelarji izkazali svojo veliko hvaležnost. Že leta  1974 so Antonu Žnideršiču v parku pomembnih domačinov sredi mesta odkrili spomenik delo kiparja Zdenka Kalina, po njem so imenovali novo osnovno šolo v Ilirski Bistrici pa tudi svoje društvo.

Na sliki: Dne 20. decembra 1997 je ob 120 letnici smrti tega velikega domačega in vseslovenskega čebelarskega strokovnjaka je društvo na njegovi rojstni hiši v starem delu Ilirske Bistrice svečano odkrilo spominsko ploščo. Tu se je zbralo nad sto domačih čebelarjev s predsednikom Ivanom Šuštarjem (sredi slike sedi v prvi vrsti s kravato) in pripravili odmevno slavje. Tokratne slovesnosti so sovpadale z devetdesetletnico ustanovitve domačega Čebelarskega društva, zato so mnogi vidni društveni člani prejeli pomembna priznanja, tako društvena, kot priznanja Čebelarske zveze Slovenije. (vč/347)

Fotografija Mateja Maraž

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Mojca Maraž, foto

Čas, ki ga prikazuje slika

1997

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

člani ČD Ilirska Bistrica

Ključne besede

Anton Žnideršič, čebelarji, spominska plošča

Datum objave

08.02.2018 17:32

Zadnja sprememba

08.02.2018 17:32

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam