Čebelarju ANTONU ŽNIDERŠIČU V ČAST, Ilirska Bistrica, 1997

Antonu Žnideršiču, 1874 – 1947 svojemu velikemu čebelarskemu vzorniku so ilirsko bistriški čebelarji izkazali svojo veliko hvaležnost. Že leta  1974 so Antonu Žnideršiču v parku pomembnih domačinov sredi mesta odkrili spomenik delo kiparja Zdenka Kalina, po njem so imenovali novo osnovno šolo v Ilirski Bistrici pa tudi svoje društvo. Na sliki: Dne 20. decembra 1997 je ob 120 letnici smrti tega velikega domačega in vseslovenskega čebelarskega strokovnjaka je društvo na njegovi rojstni hiši v st ...

Antonu Žnideršiču, 1874 – 1947 svojemu velikemu čebelarskemu vzorniku so ilirsko bistriški

Na sliki: Dne 20. decembra 1997 je ob 120 letnici smrti tega velikega domačega in vseslovenskega čebelarskega strokovnjaka je društvo na njegovi rojstni hiši v starem delu Ilirske Bistrice svečano odkrilo spominsko ploščo. Tu se je zbralo nad sto domačih čebelarjev s predsednikom Ivanom Šuštarjem (sredi slike sedi v prvi vrsti s kravato) in pripravili odmevno slavje. Tokratne slovesnosti so sovpadale z devetdesetletnico ustanovitve domačega Čebelarskega društva, zato so mnogi vidni društveni člani prejeli pomembna priznanja, tako društvena, kot priznanja Čebelarske zveze Slovenije. (vč/347)

Vojko Čeligoj

Mojca Maraž, foto