skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Staro grajsko obzidje – Nove tekstilne instalacije

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na odprtje razstave tekstilnih instalacij Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice, ki bo v soboto, 17. junija 2023, na POLETNO MUZEJSKO NOČ, ob 20. uri na zgornjem dvorišču Ptujskega gradu.

V letu, ko Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož obeležuje častitljivo 130. obletnico delovanja, na ogled postavljajo zunanje tekstilne instalacije Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice iz Škofje Loke.

Na notranje obzidje Ptujskega gradu umeščena izvirna tekstilna dela več avtoric so izdelana v različnih tekstilnih tehnikah, kot so polstenje, tkanje, ročno šivanje, barvanje in tiskanje tekstila ter izpostavljajo vprašanja okoljske problematike in opozarjajo na nujnost trajnostnega razvoja. Namen razstave je povezati za zunanje javne prostore zasnovana sodobna tekstilna dela večjih dimenzij z muzejskimi baročnimi tapiserijami, ki krasijo sobane Ptujskega gradu. V Sodobnem tekstilnem centru Kreativnice delujejo tekstilne oblikovalke Lili Panjtar, Nina Vastl Štefe, Anja Musek in Silva Horvat.

Program, ki se bo na Ptujskem gradu odvijal v soboto, 17. junija 2023, na POLETNO MUZEJSKO NOČ, med 18. in 24. uro:

  • 18.00–24.00: brezplačen vstop v muzejske zbirke v Ptujskem gradu
  • 18.00–20.00: Grajske zvezdice, delavnica za družine
  • 20.00: Staro grajsko obzidje – Nove tekstilne instalacije, odprtje razstave
  • 21.00, 22.00 in 23.00: Društvo Kastali: Grajska vinska klet, predstavitev s pokušino vina (obvezna predhodna najava na info@kastali.si)

Gostinska ponudba: Kavarna Bodi in Huda Liza

Fotogalleria

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.