skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Literarni večer s Ferijem Lainščkom

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož vas v četrtek, 3. junija 2021, ob 18. uri vabi na Literarni večer s Ferijem Lainščkom.

V ormoško knjižnico se ponovno vrača priljubljen pisatelj, pesnik, dramatik, scenarist, tekstopisec, avtor radijskih iger in karizmatičen sogovornik, Feri Lainšček (rojen leta 1959 v Dolencih na Goričkem, živi in ustvarja v Murski Soboti).

Je vsestranski ustvarjalec, ki se je uveljavil z deli namenjenimi odraslim, uspehe pa dosega tudi na področju mladinske književnosti. Prenekatera njegova dela so doživela filmske in glasbene interpretacije, sam pa je za svoje literarno snovanje prejel že več nagrad: nagrado Prešernovega sklada za roman Ki jo je megla prinesla, kresnika za romana Namesto koga roža cveti in za roman Muriša,  večernico za mladinsko knjigo Mislice in Prešernovo nagrado 2021 za delo na področju literature.

Izjemen in plodovit literat bo v pogovoru z Marijano Korotaj razkril podrobnosti najnovejšega romana, uspešnice Kurji pastir, v katerem se dotakne svojega zgodnjega otroštva.

Fotogalleria

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.