skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

7. april - svetovni dan zdravja

Iz domoznanske Kamre na današnji dan …
7. april – svetovni dan zdravja

Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je bila ustanovljena leta 1948, je 7. april določila za svetovni dan zdravja. Vsako leto se v želji po večjem ozaveščanju javnosti na ta dan izpostavi določeno temo s področja zdravja. Letošnji Svetovni dan zdravja je tako posvečen sladkorni bolezni. Svet se je temeljito spremenil. Zdravje je postalo vodilna vrednota svetovnega prebivalstva. Danes v vseh okoljih sveta delujejo številne organizacije civilne družbe, ki v sodelovanju s stroko skrbijo za ozaveščanje prebivalstva o zdravem življenjskem slogu in dejavnikih tveganja za nastanek številnih kroničnih nenalezljivih bolezni.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije s svojo Mrežo NVO 25×25 (katere članica je tudi Spominčica) in Zveza društev diabetikov Slovenije sta ob Svetovnem dnevu zdravja poudarila veliko odgovornost posameznikov za ohranjanje lastnega zdravja in vlogo dejavnikov tveganja, ki izvirajo iz načina življenja in predstavljajo nevarnost za pojav kroničnih nenalezljivih bolezni, kot so bolezni srca in ožilja ter sladkorna bolezen. Seznanili so z dejstvom, da sladkorna bolezen celo pospešuje nastanek srčno-žilnih obolenj.

Dosedanje študije kažejo, da imajo ljudje z diabetesom večjo verjetnost za nastanek Alzheimerjeve bolezni, kot tudi za nastanek vaskularne demence, ki je posledica pomanjkanja kisika v možganih zaradi žilnih obolenj.

https://www.diabetes-zveza.si/sporocilo-za-javnost-ob-svetovnem-dnevu-zdravja/

Fotogalleria

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.