skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Sestavine v prehrani rastlinskega izvora, ki niso doma v Evropi

Ajdo, ki je k nam prišla iz srednje Azije, prvi omenja gornjegrajski urbar iz leta 1426 v Braslovčah in na Otoku. Kmalu so jo poznali po vsej Sloveniji, saj je bila za kmete zanimiva kot strniščni posevek in na začetku ni bila vpisana kot urbarialna dajatev. Že Valvasor omenja ajdov kruh, ki je bil črn kot zemlja, ne omenja pa ajdovih žgancev. Ponekod so ajdovo moko mešali z ječmenovo in iz te moke pekli kruh.

Per saperne di più

Fotogalleria

Panoramica privacy

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2025 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.