skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Živahni mladi fotografi na OŠ V Ilirski Bistrici, 1963

S preselitvijo šolarjev v novo šolsko poslopje OŠ Dragotin Kette v Ilirski Bistrici leta 1963 je tudi skupina mladih foto krožkarjev dobila nove možnosti za svoje delo. Učitelji tehničnega pouka pa tudi starejši učenci so prevzeli zanimivo fotografsko dejavnost, ki je pritegnila večje skupine šolarjev.

Čeprav je bilo veliko zanimanja, je pa ob skromni opremi, z enim samim šolskim foto aparatom, povečevalniku, sušilnem aparatom in nekaj posodic za razvijanje, je komaj zadoščalo za osnovno dejavnost.

Bili pa smo veseli podpore tudi vodstva šole in starejših fotografov domačinov amaterjev, kot Rudolfa Valenčiča Fadguca, ki se je s fotografijo ukvarjal še pred prvo vojno.

Na sliki: Skupina šolarjev foto krožkarjev pri »študijskim fotografiranju« na novo postavljenega spomenika pesnika Dragotina Ketteja avtorja Marjana Keršiča Belača pred šolo, kjer je bil prvotno nameščen! Sredi skupine s klobukom je Ljudevit Nojman upokojeni časnik in predsednik Foto kino kluba Snežnik, ki nam je s svojimi nasveti in izkušnjami dosti pomagal pri delu z mladimi fotografi. Še posebej pri pripravi razstavnega gradiva za številne fotografske razstave mladih fotografov po Sloveniji! V sredi slike so še pritlične stavbe (casarmete), kjer je bil tedaj še skromen dom JLA. Mentor Vojko Čeligoj.

Slika

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.