skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Pionirski prometniki OŠ Dragotin Kette, Ilirska Bistrica, 1965

Zaključek vsakoletne akcije iz varnosti cestnega prometa je obeležila skupna prireditev pod geslom KAJ VEŠ O PROMETU, ki je zajela vse učence vseh razredov osnovne šole. Šolskim tekmovanjem je sledilo občinsko tekmovanje na eni od osnovnih šol v občini. Bila je to obsežna preventivna aktivnost, ki so jo šolarji lepo sprejeli. Poleg znanja cestno prometnih pravil, so morali tekmovalci opraviti tudi spretnostno vožnjo s kolesi in tudi ocenjevalno vožnjo s kolesi po naselju.

Močna poživitev te dejavnosti so bili prometni krožki, ki so pod vodstvom učiteljev na šolah delovali celo šolsko leto. Pri delu z mladini je bil poleg učiteljev na šolah angažiran tudi odsek za notranje zadeve občine, sveti za preventivo, postaje milice, društvo šoferjev in avtomehanikov ter avto šola. V šestdesetih letih so mladi dobili tudi prave miličniške uniforme. Kar je mlade dodatno motiviralo in nekatere celo usmerilo v miličniški poklic.

Na sliki: Ekipa pionirjev prometnikov na občinskem tekmovanju pred OŠ D. Kette v Ilirski Bistrici okrog leta 1965. V prvi vrsti čepijo prvi pionirji prometniki oblečeni v miličniške uniforme. Prepoznam: na sredi Darko Štefančič, Samo Logar, Janko Popit in drugi z desne Srečko Šestan – tudi planinski vodnik, danes aktualni poveljnik Civilne zaščite Slovenije. 251/vč

Slika

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.