skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Na Snežniku in Begunjščici, 1982

V tem letu je Radenska pristopila k veliki propagandni akciji, reklamiranju pitja Radenske vode »Tri srca«. Ponudili so društvom in sploh izletnikom, da posežejo po njihovih klobučkih z reklamnim napisom o koristnosti pitja radenske.

Na našo prošnjo so nam poslali 100 klobučkov s katerimi smo opremili naše planinske izletnike.

Najprej smo se šli predstaviti Snežniku in takole smo izgledali kot kaže slika.

Čez deset dni smo se opremljeni s klobučki povzpeli še na 2.060 m visoko Begunjščico v Karavankah. Tudi tam smo pritegnili pozornost ostalih planincev, ki so tega dne obiskali to našo lepo in razgledno goro.

Na sliki: Ilirsko-bistriški planinci na Snežniku, vedno dobre volje! Levo spredaj Jože Žnidaršič predsednik PD in ta čas oskrbnik koče, na samem vrhu: Janko Muha, spredaj soproga Marica, zakonca Smrdel Rafko in Ivanka, sestri Stana Božič in Mara Cubr, Jože Mateta prejšnji oskrbnik koče (v križasti srajci), Fanči Čemažar, sestri Brožič, Jože Bubnič s hčerko Marjetko (načelnico MO), cela družina Čeligoj Sonja, Metka in Janko, zakonca Joža in Jože Knafelc, Darinka Šajn, Ada Rolih, mentorica Tončka Novak, Darko Benigar, Ljubo Cvitanič in drugi. Skrajno desno spredaj Marjan Lenarčič iz Pivke, ki je tistem času naredil kar nekaj kovinskih kažipotov ob poti na Snežnik. Foto Vojko Čeligoj

199/vč

Slika

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.