skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Kot, da je bilo včeraj; taborniki, Ilirska Bistrica 1961

In res, kot, da je bilo včeraj, pa je od tedaj minilo skoraj 60 let. Živahni in delavni ilirsko-bistriški taborniki so za Dan mladosti 1961 postavili »propagandni tabor« v parku ob plavalnem bazenu, postavili so nekaj šotorov in predstavili svoje taborniške aktivnosti. Seveda so za svoj nastop želi priznanja vseh mimoidočih. Zvečer so pripravili še taborniški ogenj in program, kot so ga sicer pripravili na svojih taborih: s petjem, kratkimi šaljivimi zgodbicami in igrami.

Takratni taborniki: Mitja Škerlavaj, Maruška Lenarčič in Janja Škrlj so se dobro potrudili in pomagali prepoznati udeležence in njihova imena skoraj vseh tabornikov na sliki.

V zadnji vrsti od leve: Lado Vinšek, Rafko, Bukšek, Vito Zadnik, Anica Žiberna, Tanja Ivančič, Tatjana Kalc, Janja Škrlj, Mitja Škerlavaj, Mirjam Logar, Mirjam Logar, Milojka Mršnik, Tanja Renko, Jadran Muha, Jadran Žiberna in Branko Novak.

V prvi vrsti čepijo: Ksenja Aničič, Maruška Lenarčič, Neva Škrlj, Zvezdana Škorjanc, Lado Čeligoj, Milo Koren in Dorče Celin.

Tedaj je bil starešina odreda Ivan Šuštar, odredov tajnik pa Vojko Čeligoj.

Študij v Ljubljani me je že v jeseni istega leta napotil na šolanje v Ljubljano in sem se sam žal moral posloviti od živahnih tabornikov. Ostali pa smo dobri prijatelji vse do današnjih dni.

Fotografija je tudi sicer zanimiva, saj je na sliki še bistriški olimpijski bazen, ki je danes že »dober meter pod zemljo«, v ozadju stari železniški most, ki se umaknil novi obvoznici, »Korenova vahnica« in dimnik lesonitove tovarne iz katerega se še kadi. Taborniki s postali člani RODU SNEŽNIŠKIH RUŠEVCEV in zvesto nadaljujejo odlično taborniško tradicijo na bistriškem. (395/vč)

Slika

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.