skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

V koloniji v Celjskem domu v Baški na otoku Krku poleti 1960

Fotografija moje prve, že predšolske, kolonije, v meni ljubi Baški na otoku Krku, stojim peta v drugi vrsti z leve (označena s križcem). Med prepoznanimi so še: Ignac Brglez, sedi prvi z leve, ….

Spomini
Čeprav smo šestdesetih letih prejšnjega stoletja živeli še zelo skromno, mi je bilo dano prav vsa osnovnošolska leta odpotovati v počitniško kolonijo v Celjski dom v Baško, za kar sem mami iskreno hvaležna. Ko smo se z družino po tridesetih letih vrnili v Baško, so se prebudili lepi, nepozabni spomini na otroška in mladostna leta. Bili smo ena prvih generacij, ki smo kolonijo preživeli v Celjskem domu v Baški, saj so ga predali namenu leto poprej, 3. junija 1959. Zanimivo je, da se je po objavi te fotografije na mojem FB profilu na njej prepoznal fantič Ignac Brglez (sedi prve z leve), ki sedaj živi v Avstraliji, in upam, da bo kmalu prišel na obisk v rodno Celje in bova skupaj obujala spomine na otroške brezskrbne počitniške dni v Baški na otoku Krku.

Uporabljen vir: http://moc.celje.si/pregled-novic/24-arhiv-novic-in-obvestil/2250-visoka-zdravstvena-sola-v-celju-in-50-let-celjskega-doma-v-baski

Slika

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.