skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Dan odprtih vrat na slovenski kulturni praznik

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož vas v sredo, 8. februarja 2023, od 8. do 13. ure vabi na Dan odprtih vrat.

Knjižnice doma in po svetu v zadnjem času pridobivamo vedno večjo družbeno in kulturno vlogo, saj nismo zgolj izposojevališče in hramba knjig, ampak postajamo pomemben družbeni, tako imenovani tretji prostor, ki je namenjen informiranju, izobraževanju, srečevanjem in druženju. Vabimo vas, da na slovenski kulturni praznik spoznate utrip knjižnice.

Praznovanje praznika bomo pričeli ob 9.30 s predstavo za otroke Le sosed bo mejak v izvedbi Gledališča Smejček.

Ob 11. uri bo sledil pozdrav prazniku s Trobilnim kvintetom Kulturnega društva Ormož.

Ob 12. uri vam bomo predstavili naše delovanje, pri tem pa izpostavili pomembnejše projekte in dosežke knjižnice ter si ogledali našo bogato zbirko knjižničnega gradiva.

V avli Občine Ormož bo ob 13. uri otvoritev razstave Ormož v domoznanski literaturi, ki smo jo pripravili v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož, enota Ormož.

V Knjižnici Ormož smo konec leta 2022 uspešno zaključili projekt digitalizacije glasil občin Spodnjega Podravja, ki smo ga izvedli v sodelovanju s Knjižnico Ivana Potrča Ptuj, občinami Spodnjega Podravja in Narodno in univerzitetno knjižnico. Glasila, tudi Občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, so odslej na voljo v Digitalni knjižnici Slovenije (dLib.si), med 8. februarjem in 15. marcem 2023 pa na ogled v razstavnih vitrinah v knjižnici v Ormožu.

V času odprtja knjižnice bo možna tudi izposoja gradiva in, seveda, branje v čitalnici.

Fotó galéria

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.