skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Razstava likovnih del Albina Lugariča

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož vas v četrtek, 24. novembra 2016, ob 18. uri vabi v Salon umetnosti na Ptuju, na odprtje razstave likovnih del akademskega slikarja in profesorja Albina Lugariča (1927-2014), ki jih ptujski muzej hrani v svojih fondih.

Zbirka likovnih del Albina Lugariča zajema v ptujskem muzeju trenutno 57 inventariziranih umetnin iz vseh umetnikovih ustvarjalnih obdobij. Časovno so razpeta med letoma 1958 in 1996. Največ je slik v tehniki olje na platno, juto, lesonit ali lepenko (25), potem sledijo dela na papirju v gvaš ali akvarelni tehniki (12), risbe s tušem ali svinčnikom (11), v tehniki akril na platno (4), pastel (4) in lesorez (1). Na tokratni razstavi bomo na ogled postavili Lugaričeve slike v oljni in akrilni tehniki, meseca februarja 2017 sledi drugi del razstave, kjer bomo predstavili Lugaričeva dela na papirju.

Ob spominu na prihajajočo 90 letnico rojstva velikega ptujskega slikarja želimo predstaviti celotno likovno zapuščino Albina Lugariča, ki jo hranimo v muzeju ter tako na dostojen način počastiti in ohraniti del pomembnega opusa slovenskega slikarstva 20. stoletja, ki bo za zmeraj pričal o »enem najbolj ptujskem«umetniku izmed plejade številnih, ki so na Ptuju živeli, ustvarjali in dajali … nekoč in danes in za jutri.                

(Stanka Gačnik)

 

Razstava bo na ogled do 5. februarja 2017.

Fotó galéria

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.