skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Pohorje skozi čas

Kamen, gozd, trava, voda. Gradniki Pohorja. Vse leto so še posebej značilna veduta zahodnega dela Pohorja zeleni smrekovi gozdovi. Danes gozdovi pokrivajo okoli sedem desetin površja Pohorja. Pa ni bilo vedno tako. Brez človeka, tega petega gradnika Pohorja, bi gozdovi pokrivali vse. In v mešanih gozdovih bi se menjavale bukev, jelka in smreka. Človek pa je krivec, da je bilo gozdov že tudi manj (posnetek Pohorje z zraka, avtorja Miha Kolar in Peter Zajc).

Prispevek Pohorje skozi čas temelji na istoimenski multiviziji nastali v okviru izvajanja projekta »Ureditev rekreacijskih in turističnih poti na zahodnem Pohorju v območjih Natura 2000«. Projekt je med leti 2013–2015 s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, Občine Dravograd, Občine Mislinja, Občine Ribnica na Pohorju in MO Slovenj Gradec izvajala RRA Koroška, regionalna razvojna agencija za Koroško, d. o. o.

Multivizijo o soustvarjanju narave in človeka na Pohorju z naslovom Pohorje skozi čas, si lahko ogledate tudi na spletu.

Olvasás tovább

Fotó galéria

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.