skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Učiteljski telovadni tečaj v Rovinju, 1958

  

V šolskih počitnicah so se vsako leto v Rovinju vrstili telovadni tečaji za mnoge slovenske šolnike, študente, tudi  učitelje  osnovnih in srednjih šol. Tudi tu so bilo materialni pogoji zelo skromni. Sodim, da smo kljub vsemu, vsi dosti pridobili, še posebej zaradi izrednih učiteljev. Poleg plavanja smo obdelali vsebino in metodiko pouka v šolah, s poudarkom na šole kjer ni bilo nobene telovadnice. Vodja tečaja je bil znameniti športni pedagog prof.  Milan Kabaj iz Maribora. Pridobili smo dosti uporabnega znanja, čeprav je tečaj trajal le dva tedna. Nameščeni smo bili pod šotori in bilo nam je vsem jako lepo. Udeleženci smo bilo iz cele Slovenije. V večjem številu smo bili le Štajerci in Primorci. Razdeljeni smo bili v telovadne skupine.

Na sliki skupina »Gusarjev«, z leve stojijo: Miro Golob iz Postojne, Milica Adamlje, Rezi Romih, Jelka Potočnik iz Žirov, Majdi Zorčič, prof. Milan Kabaj, Milena (?), spredaj Niko Rolič, Ivo Šnuderl, Vojko Čeligoj iz Ilirske Bistrice in Valči Javornik.

(Milan Kabaj, prof. 1922-1986)

Prof. Milan Kabaj je bil v devetdesetih letih prejemnik Žagarjeve nagrade za svoje obsežno pedagoško delo. Čestital sem mu in ga zelo razveselil. (123, vč) 

 

Slika

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.