skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Na 11. zveznem turnirju nogometnih pionirskih reprezentanc republik in pokrajin, Gornji Milanovac, 21.-24. 7. 1980

Pionirska reprezentanca SR Slovenije – stojijo z leve: Stane Štok (maser), Brane Topič (selektor), Živko Anzelc (Šmartno), Samo Verstovšek (Žalec), Dario Petrovčič (Vozila), Leon Perša (Lendava), Matjaž Miklavčič (Slovan), Darko Bolarič (Ježica), Tomaž Majce (Ilirija), Andrej Tripar (Izola), Maks Soršak (Vransko) in Mahmud Kapidžić (trener); čepijo z leve: Dušan Rak (Kamnik), Igor Čarman (Litija), Rudi Škedelj ml. (Kladivar), Marko Železnik (Kamnik), Robert Gorjanc (Kladivar), Igor Pance (Svoboda), Marko Balažič (Slovan), Drago Glušac (Svoboda) in Iztok Juršič (Kamnik).

Zvezni turnirji jugoslovanskih pionirskih nogometnih reprezentanc so se odvijali vsako leto v drugi republiki oziroma pokrajini. Vrste slovenske pionirske nogometne reprezentance so leta 1980 v Srbiji častno zastopali tudi fantje iz širšega celjskega območja: Živko Anzelc iz Šmartnega, Samo Verstovšek iz Žalca, vratar Maks Soršak iz Vranskega, Rudi Škedelj, ml. in Robert Gorjanc, oba člana celjskega Kladivarja. V navedeni pionirski reprezentanci niso igrali nogometaši Maribora in ljubljanske Olimpije, saj sta oba kluba temeljila izključno na profesionalnih igralcih.

Spomini
Igranje za slovensko reprezentanco na turnirju republik in pokrajin v Gornjem Milanovcu je bilo nepozabno doživetje. V nogometnem smislu zame sicer ni šlo za nek presežek. Spomnim se, da sem prvo tekmo začel v prvi postavi, a se nisem najbolje znašel. Verjetno je nekaj opravila tudi trema. Potem mislim, da sem nekaj časa igral še na eni tekmi. Ker je od tega turnirja minilo že več kot štirideset let, se niti ne spomnim proti katerim reprezentancam smo igrali. Takrat smo po pripravah v Kamniku  v Beograd  odpotovali z letalom (nazaj pa z vlakom iz Beograda) in to je bil tudi moj prvi let v življenju. V Beogradu smo obiskali tudi Dedinje in grob nekdanjega voditelja Jugoslavije Tita, turnir je bil namreč dobra dva meseca in pol po njegovi smrti. Turnir je bil odlično organiziran, spremljajoče dogajanje je bilo prav tako zanimivo. Obiskali smo tudi tovarno v Takovu, ki je bila v Jugoslaviji najbolj znana po proizvodnji  priljubljenega eurocrema,  čokoladno-lešnikovega namaza.

                                                                                                                                                          Robert Gorjanc

Prispeval: Rudi Škedelj st.

Slika

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.