skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Vladimir Fabjanič - Pubi

Vladimir Fabjanič ‒ Pubi se je rodil decembra 1946 v Gradcu (Avstrija). Družina se je leto pozneje preselila v Metliko. Z očetom, materjo in tremi sestrami so živeli v metliškem gradu. Mati je bila dolga leta edini fotograf v Metliki in okolici. Fotografirala je po naročilu in izdelovala fotografije za osebne dokumente. Pubi je obiskoval črnomaljsko gimnazijo in potem študiral kemijo v Ljubljani. Bil je štipendist tovarne Beti. Po končanem študiju so mu povedali, da inženirjev kemije ne potrebujejo. Bil je eden prvi mladih Metličanov, ki se je naokoli prevažal z oranžno vespo (glej sliko) in po tem ostal mnogim v spominu.
Juš Mihelčič se spominja: „Naše druženje je bilo prevažanje z vespo. Posedali pa smo na terasi pred hotelom. Pubi je zmeraj pil Karlovačko pivo v zeleni steklenici.”

Leta 1976  je odšel v ZDA, kjer je živela njegova sestra Bela. Dva dni po prihodu v ZDA je že našel službo. Živel je v Strongsvillu pri Clevelandu. Bil je edini ameriški zdomec iz Metlike, ki je prihajal prav vsako leto domov na dopust. Kot upokojenec je prihajal v Slovenijo celo dvakrat letno. Umrl je januarja 2015 v ZDA. Pokopan je na pokopališču pri sv. Roku v Metliki.

 

 

Slika

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.