skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Po poti Ivana Potrča in Matija Murka

Ptujska kulturna pot je nastala z željo obuditi spomin na pisatelja Ivana Potrča in uglednega etnologa in slavista dr. Matija Murka. Zasnovala jo je Viktorija Dabič, dolgoletna članica Planinskega društva Ptuj in predsednica društva Zreli vedež Ptuj. Pohod po tej poti je bil prvič organiziran 2. januarja 2001 in je kmalu prerasel v tradicionalno prireditev. Dabičeva je v ta namen pripravila in uredila tudi pregledno zloženko.

Preberi več
Pot se začne po krajšem kulturnem programu v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj in se nadaljuje po poteh, ki se jih v svojih delih spominja pisatelj Potrč. Na poti si lahko ogledamo rojstno hišo Ivana Potrča v Štukih, Herbersteinovo viničarijo na Mestnem Vrhu, hišo dr. Matije Murka v Drstelji, Elsbacherjev štok na Placarskem vrhu in na koncu staro ptujsko pokopališče – spominski park, kjer so pokopani jezikoslovec Oroslav Caf, pisatelj in ptujski župan Alojz Remec, zgodovinar Viktor Skrabar in drugi pomembni Ptujčani.


Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Melita Zmazek

Kontaktne osebe

Melita Zmazek

Ključne besede

DOMOZNANSKE ZBIRKE, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, Potrč, Ivan, SLOVENSKA KNJIŽEVNOST, SLOVENSKI KNJIŽEVNIKI, ZAPUŠČINA

Datum objave

07.12.2010 09:07

Zadnja sprememba

09.10.2018 10:07

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam