Zemljevid  

Zveza Slovencev na Madžarskem

Zvezo Slovencev na Madžarskem so 27. oktobra 1990 ustanovili mlajši izobraženci skupaj z nekaterimi starejšimi narodnostnimi aktivisti, ki so tudi v prejšnjem obdobju poskušali delovati za ohranitev Porabskih Slovencev, potem ko so dokončno zapustili Demokratično zvezo Južnih Slovanov (skupno organizacijo Hrvatov, Srbov in Slovencev na Madžarskem). 

Preberi več

Zveza je neodvisna in demokratična organizacija Slovencev na Madžarskem, ki zastopa njihove interese in pravice ter je usmerjena k razvoju pomembnih dejavnosti za slovensko identiteto. Zvezo predstavlja predsednik, organa Zveze pa sta občni zbor in predsedstvo. Operativno delo organizacije opravljata sekretarka in sodelavka.

Zveza Slovencev na Madžarskem prireja razne programe, koordinira in financira delovanje amaterskih kulturnih skupin v Porabju, podpira delovanje društev Slovencev v Budimpešti in Sombotelu, športnih, gasilskih in drugih društev, skupnosti Slovencev v Mosonmagyaróváru, sodeluje z Državno slovensko samoupravo. Pomaga tudi vrtcem in šolam pri zunajšolskih dejavnostih ter cerkvam pri obnavljanju. Zveza ima zelo dobre odnose s političnimi in kulturnimi inštitucijami v Sloveniji in s krovnimi organizacijami Slovencev v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kategorije

Društvo

Telefon

00-36-94-380-208

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletni naslov

http://www.zveza.hu

Datum objave

09.05.2017 12:01

Zadnja sprememba

09.05.2017 12:01

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam