skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

ZRC SAZU: Raziskovalna postaja Nova Gorica

Leta 1987 je bila v Novi Gorici ustanovljena raziskovalna enota Zgodovinskega inštituta Milka Kosa ZRC SAZU, v okviru katere je deloval zgodovinar dr. Branko Marušič.

Preberi več

Leta 2004 se je raziskovalna enota razširila v Raziskovalno postajo ZRC SAZU, ki jo danes vodi dr. Danila Zuljan Kumar. Sodelavci Postaje delujemo znotraj posameznih inštitutov ZRC SAZU z nalogami, ki so vezane na celotni slovenski narodnostni prostor in širše, druži pa nas skupni raziskovalni projekt Zahodna narodnostna meja v luči sprememb časa.

Raziskovalna postaja je na Goriškem edina znanstvenoraziskovalna ustanova. Njen cilj je poglobljeno raziskovanje zgodovine, jezika, etnologije, bibliografije in umetnostne zgodovine prostora, ki vključuje tudi Slovence v Goriški in Videmski pokrajini. Sodelavci Raziskovalne postaje ZRC SAZU smo izdali več monografij o primorskem prostoru, saj  se zavedamo, da moramo raziskovalci humanističnih in družboslovnih ved še posebej razumeti zgodovino življenja, način razmišljanja, izkušnje, potrebe, želje in pričakovanja lokalnega prebivalstva.

Osnovna usmeritev razsikovalne enote so temeljne znanstvene raziskave o življenju v primorskem prostoru v preteklosti in sodobnosti. Zavedamo pa se, da je naše znanje  lahko osnova za oblikovanje razvojnih strategij na področju gospodarstva, trajnostnega razvoja in krepitve regionalne in lokalne identitete. Zato naše delo usmerjamo tudi v aplikativne projekte in sodelovanje z različnimi ustanovami na tem območju. 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

05 335 73 24

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Danila Zuljan Kumar

Datum objave

05.08.2016 06:32

Zadnja sprememba

05.08.2016 06:32

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam