skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Šola zdravja v Metliki

Projekt Šola zdravja deluje od leta 2007, ko so začeli telovaditi v Piranu. Od leta 2009 je registriran kot  Društvo Šola zdravja  (DŠZ). Po vsej Sloveniji je že več kot 100 skupin.  Prepoznavna znaka  sta oranžna barva in telovadba vsako jutro ob 7.30 na prostem. V geslu sta povzeti dve sporočili, in sicer Tisoč gibov do zdravja in Vsak trenutek je nov začetek. Telovadbo vodijo usposobljeni prostovoljci. Namen ŠZ  je posameznikom podati osnovne napotke, kako dosegati čim boljšo gibljivost telesa in bolj polno življenje.

Preberi več

Pobudnici in začetnici skupine ŠZ v Metliki sta Marinka Plut in Tereza Derganc, ki se jima je kot usposobljena vaditeljica pridružila Milena Pavlovič.

Prvi dan (2. 2. 2015) jih je bilo 10.  Prihajale so redno ali kakor kateri dopušča čas. Tako jih je po enem mesecu telovadilo že 16. Vaje je vodila Milena Pavlovič, ki je opravila izobraževanje za vaditeljico vaj v ŠZ. Kasneje so licenco za vaditeljice pridobile še Marinka Plut, Tereza Derganc, Barica Henigman, Danica Makar in Branka Matkovič. Skupina naj bi imela namreč vsaj štiri usposobljene člane za vodenje vaj.

Vir: Jože Mihelčič

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Drugo

Datum objave

06.08.2019 10:34

Zadnja sprememba

03.09.2019 10:00

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam