skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

SKGZ - Slovenska kulturno-gospodarska zveza

Slovenska kulturno-gospodarska zveza je samostojna in nadstrankarska organizacija, ki je bila ustanovljena leta 1954 in je od vsega začetka odprta do vseh komponent slovenske narodne skupnosti v Italiji. Glavni cilj zveze je zaščita pravic in interesov slovenske narodne skupnosti in njenih pripadnikov na vseh področjih družbenega udejstvovanja kot tudi spodbujanje vrednot in načel sožitja in vzajemnega spoznavanja ljudi na meji. SKGZ združuje, podpira in usklajuje dejavnosti številnih društev, organizacij in ustanov.

Preberi več

SKGZ je sindikalna organizacija posebne (etnične) narave, ki želi prispevati k razvoju in rasti naše skupnosti na vseh področjih njene aktivnosti. Slovenci v Furlaniji Julijski krajini smo z organizacijskega vidika bogato dejavni na kulturnem, izobraževalnem, gospodarskem, športnem, socialnem in drugih družbenih področjih. Slovenskemu jeziku posveča SKGZ posebno skrb in si obenem prizadeva, da bi se utrjeval krog govorcev slovenskega jezika. V prizadevanju za skladen razvoj slovenske narodne skupnosti v Italiji, njeno notranjo povezanost in uveljavljanje lastne identitete, se SKGZ čuti odgovorno do svoje zgodovinske dediščine, ki jo vidi v izkušnjah narodnoosvobodilnega boja in v duhu prijateljskih in dobrososedskih odnosov. Ob skrbi za redno delovanje včlanjenih organizacij si SKGZ prizadeva za razvoj demokratičnih odnosov med ljudmi in narodi, za ustvarjalno sožitje v naši deželi ter za zaščito človekovega dostojanstva, blaginje in miru.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Drugo

Telefon

TS+39 040 368 094, GO +39 0481 550 142, +39 0432 731 386

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletni naslov

http://www.skgz.org

Datum objave

23.10.2020 13:12

Zadnja sprememba

23.10.2020 13:12

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam