Zemljevid  

Slovanska knjižnica

Slovanska knjižnica je samostojna specialna knjižnica humanistične usmeritve, ki postavlja poseben poudarek na bibliografsko, dokumentacijsko, informacijsko in komunikacijsko delo, namenjeno javnosti ter podpira študijsko in raziskovalno dejavnost na področju humanističnih ved.Junija 2008 je bila s sklepom mestnega sveta MOL priključena javnemu zavodu Mestna knjižnica Ljubljana, ki je združil vse dosedanje ljubljanske knjižnice. Preberi več
Slovanska knjižnica je bila ustanovljena leta 1946 kot ljubljanska okrožna študijska knjižnica.
Prvotno knjižnično zbirko in prostore v Turjaškem dvorcu na Gosposki ulici 15 je prevzela od nekdanje ljubljanske mestne knjižnice. To je leta 1901 ustanovil takratni župan Ivan Hribar, delovala pa je pod okriljem mestnega arhiva.

Knjižnica hrani bogato primarno in sekundarno gradivo, primerno za študijsko, znanstveno ali strokovno delo za področja slavistike, slovenistike, literarne vede, zgodovine, filozofije, umetnostne zgodovine, etnologije, religiologije in sociologije. Že od začetka delovanja v letu 1946 sta opredeljeni tudi posebni nalogi Slovanske knjižnice: zbiranje, obdelovanje, hranjenje in predstavljanje gradiva, ki zadeva mesto Ljubljana in okolico in zbiranje knjig in periodike v slovanskih jezikih.

Fotogalerija

Digitalne zbirke

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

01 236 38 59

Spletni naslov

http://www.mklj.si

Kontaktne osebe

mag. Teja Zorko

Datum objave

12.10.2006 20:57

Zadnja sprememba

03.11.2009 11:53

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam