skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Koper

Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Koper deluje v okviru Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti in je subjekt javnega prava. Delovnaje ustanove ureja Zakon o samoupravnih narodnih skupnostih, ki ga je parlament Republike Slovenije potrdil leta 1994.

Preberi več
Skupnost je bila ustanovljena na občinski ravni, da bi zadostila institucionalnim potrebam italijanske narodne skupnosti v Sloveniji. Na podlagi svojega statuta se ukvarja z vprašanji, ki zadevajo položaj italijanske narodne skupnosti v matični občini, njene posebne pravice in ohranitev značilnosti narodnostno mešanih območij.  Skupnost je posrednica in zagovornica predlogov, pobud in mnenj pri občinskih organih, ki so jih dolžni upoštevati in se nanje odzivati. Sredstva za svoje delovanje, kulturne dejavnosti in dejavnosti združenj pod njenim okriljem, zlasti Italijanske skupnosti Santorio Santorio iz Kopra, Italijanske narodne skupnosti iz Bertokov in Italijanske narodne skupnosti iz Hrvatinov, pridobiva od Mestne občine Koper in ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Občinske samoupravne skupnosti so skupaj z občinami tudi soustanoviteljice osnovnih šol in vrtcev italijanske narodne skupnosti. Skupnost ima poleg tega tudi pravico, da v mestni svet koprske občine neposredno voli tri svetnike italijanske narodnosti, med katerimi je eden izvoljen za podžupana.

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Javna uprava

Telefon

05 62 79 150

Kontaktne osebe

Alberto Scheriani

Datum objave

22.04.2010 10:04

Zadnja sprememba

24.08.2018 10:36

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam