Zemljevid  

Osnovna šola Dušana Muniha Most na Soči

Vizija zavoda je ''S kvaliteto, izzivi in medsebojnim sodelovanjem do vrednost, znanja, uspeha in dobrega počutja.'' 

Preberi več

OŠ Dušana Muniha Most na Soči, katere ustanoviteljica je Občina Tolmin, obsega poleg šole na Mostu na Soči še tri podružnične šole v Dolenji Trebuši, Podmelcu in na Šentviški Gori ter vrtec z zunanjimi oddelki. Šolski okoliš pa sestavlja več kot 30 naselij.

Šola je dobila ime po narodnem heroju Dušanu Munihu - Darku (1924–1945), ki je kot borec Gradnikove brigade umrl  v spopadu s fašistično policijo januarja 1945 v Borštu pri Trstu.

Zgodovina šolstva in vrtca na Mostu na Soči obsega kar pet zgodovinskih obdobij: pod Avstrijo in Avstro-Ogrsko (1819–1918), pod italijansko in nemško oblastjo (1918–1943–1945), v FLRJ (1945–1962), v SFRJ (1962–1991) in še v samostojni Sloveniji (1991–2009).

Logotip šole je bronasta figurica (miška), ki je bila najdena v rimskodobni stavbi na Mostu na Soči.

Šola se lahko pohvali s certifikatom Kakovost za prihodnost. S tem znakom šola potrjuje, da ima v zavodu vzpostavljen sistem vodenja kakovosti, ki šolo sistematično vodi od vizije do konkretnih nenehnih izboljšav. Zavod vedno znova išče učinkovite, racionalne in inovativne pristope, da bi v vse zahtevnejšem okolju dosegali želeno uspešnost in učinkovitost, ki vodi k povečevanju zadovoljstva otrok, staršev, zaposlenih in širše družbe.

V letu 2015 je šola pridobila tudi naziv Kulturna šola.

Na šoli se lahko pohvalijo z ureditvijo Kosmačeve učne potigozdne učne poti in biološke učilnice.

V pritličju osnovne šole je svoj prostor našla tudi stalna arheološka razstava Tolminskega muzeja, ki prikazuje zgodovino kraja in arheoloških raziskav, ki tu neprekinjeno potekajo že poldrugo stoletje. Razstava poudarja pomen železnodobne svetolucijske kulture, poimenovane prav po Mostu na Soči (nekdanji Sv. Luciji) kot njenem gospodarskem in kulturnem središču.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

05 / 38 41 560

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Ciril Makovec

Datum objave

09.01.2017 09:19

Zadnja sprememba

09.01.2017 13:23

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam