Zemljevid  

Oddelek za geografijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani

Začetki delovanja Oddelka za geografijo segajo v leto 1919. Z obsežnim pedagoškim in znanstvenim delom ima oddelek osrednjo vlogo pri vzgoji in izobraževanju mladih geografov v slovenskem prostoru, kakor tudi pri razvijanju vedno novih znanj in njihovem prenosu v prakso.

 

Preberi več

Za strokovno rast študentov geografije skrbi okoli trideset oddelčnih in zunanjih sodelavcev (učiteljev, asistentov, strokovnih sodelavcev, bibliotekarjev in raziskovalcev), ki sooblikujejo: prvostopenjski univerzitetni študijski program Geografija, prvostopenjski univerzitetni dvodisciplinarni študijski program Geografija, drugostopenjski magistrski študijski program Geografija, drugostopenjski magistrski pedagoški dvopredmetni študijski program Geografija in interdisciplinarni doktorski študijski program Humanistika in družboslovje – znanstveno področje Geografija. Oddelek za geografijo omogoča študij na vseh stopnjah, enodisciplinarno ali v povezavi z drugimi disciplinami.

Stoletna tradicija študija geografije na ljubljanski univerzi se odraža v njegovi celoviti zasnovi in uravnoteženi zastopanosti vsebin iz fizične, družbene in regionalne geografije. Temeljne vsebine vseh vej geografije se nadgrajujejo na raznovrstnih drugostopenjskih študijskih smereh, ki obsegajo vse od varstva okolja, aplikativne fizične geografije, regionalnega planiranja, urbano-ruralnih študij, politične geografije, geografije turizma in prostega časa do uporabne geoinformatike. Navedene študijske smeri so odraz pedagoške in raziskovalne usmerjenosti sodelavcev Oddelka, kar omogoča vključevanje študentov v projektno delo oddelčne raziskovalne skupine in neposreden prenos najsodobnejših spoznanj in metod v študijski proces.

Tradicijo plemenitimo v koraku z najsodobnejšimi družbenimi in geografskimi tokovi. Strokovni, teoretski in metodološki predmeti nudijo mednarodno primerljiva znanja in veščine za uspešno pedagoško, strokovno in raziskovalno delo na številnih področjih, kjer je potreben celovit vpogled v prostorsko stvarnost.

Viri: 
Oddelek za geografijo. 2009. Vintar Mally, K. (ur.). Ljubljana, Znanstvena založba Filozofske fakultete, 35 str.
O oddelku. Oddelek za geografijo. 2018. Ljubljana, Filozofska fakulteta. URL: http://geo.ff.uni-lj.si/oOddelku/o_oddelku (Citirano 15. 1. 2018)

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

01 241 12 52

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Miklič Cvek, Lucija

Datum objave

18.04.2018 08:35

Zadnja sprememba

18.04.2018 11:05

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam