skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Občina Rogaška Slatina

Občina je nastala sredi devetnajstega stoletja na osnovi katastrske delitve kot manjša upravna in statistična enota in se je hitro povzpela do urejene avtonomije v takratni Avstriji. Po drugi svetovni vojni, v socialistični Jugoslaviji, se je organizirala v skupnost ljudi z oblastjo ljudskih odborov. Ukinjena je bila malo po tem, ko je postala organ družbenega samoupravljanja. Preberi več
Leta 1994 so v samostojni Sloveniji sprejeli Zakon o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij ter Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij. Med te občine je bila uvrščena tudi Rogaška Slatina. 4.10. in 6.11.1994 sta bila za kraj pomembna datuma, saj se je takrat območje občine uveljavilo v skladu s predpisi.

Lega in velikost

Rogaška Slatina leži v Severnem Posotelju, na vzhodnem in osrednjem delu Štajerske. Njena geografska lega je 46? 14' 50" severne širine in 15? 35' 46" vzhodne dolžine. Leži na 228 metrov nadmorske višine in je del savinjske statistične regije. Meri 71,5 km? in se po površini med slovenskimi občinami uvršča na 100. mesto.  

Podatki o prebivalstvu 

Po številu prebivalcev se občina Rogaška Slatina od skupnih 212 slovenskih občin uvršča na 49 mesto, kar pomeni, da sodi med četrino največjih občin v Sloveniji.

Podatki o podnebju 

Podnebje na območju Rogaške Slatine je subpanonsko, blago, z januarskimi temperaturami nekaj pod ničlo ter z dokaj visokimi jesenskimi temperaturami.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Javna uprava

Datum objave

02.03.2015 17:44

Zadnja sprememba

02.03.2015 17:58

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam