skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Obalna samoupravna skupnost italijanske narodnosti

Obalna samoupravna skupnost italijanske narodnosti deluje z namenom varovanja ustavnih pravic, ki jih je uzakonila Republika Slovenija, in se zavzema za uresničitev interesov ter potreb italijanske narodne skupnosti v Republiki Sloveniji.

Preberi več
Sveti samoupravnih skupnosti italijanske narodnosti iz Kopra, Izole in Pirana izvolijo devet članov v svet Obalne samoupravne skupnosti, ki je pristojen za naslednja področja: varovanje in razvoj pridobljenih pravic italijanske narodne skupnosti v Sloveniji na ravni državnih in političnih ustanov; založništvo in mediji; soustanoviteljstvo osnovnih in srednjih šol za italijansko narodno skupnost v sodelovanju z Ministrstvom za šolstvo in šport RS. Obalna samoupravna skupnost italijanske narodnosti je ustanoviteljica javnega zavoda Italijansko središče za promocijo, kulturo, izobraževanje in razvoj Carlo Combi v Kopru, deluje pa tudi kot sogovornica slovenske države in njenih organov, kar zadeva vprašanja zaščite italijanske narodne skupnosti.

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Javna uprava

Telefon

05 62 79 150

Kontaktne osebe

Flavio Forlani

Datum objave

09.04.2010 15:05

Zadnja sprememba

20.08.2018 12:15

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam