skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  
Novi tednik izhaja od 1. februarja 2005 dvakrat na teden, to je ob torkih in petkih. Ob petkih ima prilogo TV-Okno. Pripravi ga ekipa novinarjev s fotoreporterji, pri nastajanju časopisa pa ne gre brez množice zunanjih dopisnikov in sodelavcev, brez tehnične službe in oblikovalca, ki poskrbi za računalniški prelom in izgled strani, oglasnega oddelka z malimi oglasi in zahvalami ter marketinga, ki časopis polni z reklamnimi sporočili, ki so pomembna za preživetje časopisa.Časopis je zasnovan regijsko, dvakrat na teden pokriva dogajanje v 33 občinah na širšem območju Savinjske regije. Na svojih straneh objavlja novinarske prispevke in fotografije o pomembnejših političnih, gospodarskih, kulturnih, izobraževalnih in športnih dogajanjih v omenjenih občinah. Njegova vloga je prispevati k večji obveščenosti ljudi o teh dogajanjih na njihovem lokalnem območju, prispevati k njihovi razgledanosti in jih z določenimi vsebinami tudi sproščati in zabavati. Omogoča tudi soočenje mnenj o pomembnih aktualnih vprašanjih in Preberi več
Za začetnika današnjega Novega tednika velja Nova pot, prvi povojni časnik na Celjskem, ki je začel izhajati 2. junija 1945 in doživel le 21 številk. Spomladi 1946 se je znova pokazala potreba po časopisu in tedensko je začelo izhajati glasilo Okrožnega odbora OF Celje Na delo, ki je pod tem imenom izšlo 26-krat, nato pa postalo Naše delo. Zakaj je naslednje leto prenehalo izhajati, ni jasno, se je pa 13. februarja 1948 rodil Celjski tednik, ki se ga je naziv Celjski tako prijel, da ga marsikje uporabljajo še danes. “Tednik” je zaradi različnih težav izhajal dvakrat mesečno. Dve leti kasneje je spremenil ime v Savinjski vestnik, ker ni bil namenjen samo Celju. Leta 1955 pa so ga, z novo vsebino, povečanim obsegom ter novimi naročniki, ponovno preimenovali v Celjski tednik. Leta 1963 je naklada presegala 15.000 izvodov. Istega leta je postal ustanovitelj okrajni odbor SZDL, tri leta kasneje pa je doživel še eno reorganizacijo in sicer se je izločil iz Celjskega tiska, ki ga je do takrat izdajal. Združil se je z Radiem Celje v skupno podjetje Zavod za informativno službo. Tiskanje časopisa je leta 1967 prevzelo ČDP Delo, časopis pa je spet deloma spremenil ime v C tednik. Naslednje leto je postal edicija ČGP Dela in ne več glasilo SZDL.
12. decembra 1968 je prvič izšel časopis z imenom Novi tednik in nato ponovno izhajal pod okriljem SZDL s celjskega območja. Leta 1977 je Novi tednik z Radiem Celje postal TOZD v okviru Dela. Leto kasneje se je uredništvo selilo v prostore, kjer je še danes, na Prešernovi 19. Ob 35-letnici je Novi tednik dobil red zaslug za narod s srebrno zvezdo predsedstva bivše jugoslovanske države. Oktobra 1990 je prostore uničil požar.
16. avgusta 1991 sta se Novi tednik in Radio Celje registrirala kot podjetje NT&RC d.o.o.. Jeseni 1993 se je začel postopek lastninskega preoblikovanja podjetja, ki je konec leta 1994 pridobilo registracijo o olastninjenju.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Podjetje

Telefon

03 4225 100

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Datum objave

26.11.2010 15:30

Zadnja sprememba

29.11.2010 08:23

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam