skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Luka Koper, edino slovensko trgovsko pristanišče, je bila ustanovljena leta 1957 in sodi med mlajša pristanišča Evropske unije. Leži v Severnem Jadranu, kjer se Sredozemsko morje najgloblje zajeda v evropsko celino. Zaledje pristanišča je razsežno območje Srednje Evrope z velikim ekonomskim potencialom in hitro razvijajočimi se gospodarstvi. Luka Koper, d. d. je delniška družba, ki s svojo dejavnostjo vpliva na razvoj Obalno-kraške regije in ji daje pozitiven in dinamičen gospodarski utrip. V koprskem pristanišču izvaja pristaniške in logistične storitve.

Preberi več

Je moderno urejeno in opremljeno večnamensko pristanišče, njegovocelotno območje pa ima status proste cone. Vodenje vseh terminalov in vse drugeinfrastrukture v koprskem pristanišču opravlja delniška družba Luka Koper, kije nastala po lastninskem preoblikovanju prejšnjega luškega podjetja v časuslovenske tranzicije.

Osnovne pristaniške dejavnosti pretovora inskladiščenja se izvajajo na dvanajstih specializiranih terminalih. Vsiterminali so povezani s cestno in železniško infrastrukturo, kar omogočadirektno manipulacijo ladja – tovornjak oziroma ladja – železnica.

Luka Koper je povsem vpeta v mednarodno blagovnomenjavo in globalno poslovanje. Samo 30 odstotkov  pretovora opravi zaslovenske naročnike, vse ostalo  je tranzit za širše zaledje - predvsem zaAvstrijo, Italijo, Madžarsko, Češko, Slovaško, južno Nemčijo, Italijo inbalkanske države, po morju pa je povezana z vsemi kontinenti sveta.

Luka Koper ima velik pomen zalokalno skupnost in je v 50 letih svojega obstoja pomembno prispevala krazvoju Primorske regije. Od nekdaj skrbi za izboljšanje kakovosti življenja vtem prostoru in sodeluje z izobraževalnimi in raziskovalnimi institucijami,podpira športno, humanitarno in kulturno dejavnost.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Podjetje

Telefon

05 6656 100

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Sebastjan Šik

Datum objave

07.01.2011 14:34

Zadnja sprememba

29.08.2018 12:53

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam