Zemljevid  

Kulturno društvo Vrh nad Laškim

Kulturno društvo Vrh nad Laškim že več kot štirideset let deluje pod različnimi imeni in z različnimi oblikami ljubiteljskega kulturnega delovanja. Preberi več
V Šentlenartu so že od nekdaj skrbeli, da je bil kulturni utrip v kraju Vrh nad Laškim  lepo predstavljen, tako z cerkvenimi pevci kot tudi z tamburaško skupino pod okriljem župnika. Gledališka skupina pa je že davnega leta 1932 pripravila gledališko prestavo Razbojnik Guzej. Kasneje pa so bili znani razni prikazi opravil in šeg iz tega kraja na letnih prikazih (vasovanje na vasi, prikaz beračenja, prikaz pletenja košev in drugih kmečkih opravil, ter tudi prikaz življenja knapovskih družin), katere organizator pa je bila Zveza Možnar. Tako se je kulturno društvo od vsega začetka vključevalo v delovanje Etno odbora Jureta Krašovca pri Zvezi Možnar, danes pa so iz društva v prikaze največkrat vključena skupina ljudskih pevcev Šentlenartčani in Vaška godba Vrh nad Laškim. Pohvalimo se lahko tudi s posamezniki, ki skrbno hranijo predmete in orodja v svojih zbirkah kot je Deželakova (Valentin Deželak) domačija v Laški vasi. Želimo in upamo, da bomo tudi v prihodnje lahko prispevali svoj delček našega kulturnega utripa v delovanju  pri Zvezi Možnar.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kategorije

Društvo

Telefon

041-442-442

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Ivan Medved

Datum objave

12.11.2015 12:39

Zadnja sprememba

20.11.2015 11:10

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam