Zemljevid  

Komorni moški zbor Celje

KOMORNI MOŠKI ZBOR CELJE je bil ustanovljen leta 1949 kot pevski ansambel Ljudskega gledališča v Celju. Preberi več
S svojimi uspehi je močno zaznamoval celjski in slovenski zborovski prostor, saj sodi med enega najbolj eminentnih sestavov knežjega mesta. Od leta 1951 do danes je zbor prejel 30 najvišjih priznanj za pevske dosežke na domačih in mednarodnih pevskih tekmovanjih, v teh letih so ga vodili številni odlični dirigenti (prof. Egon Kunej, prof. Ciril Vertačnik, prof. mag. Vid Marcen, prof. Janez Bole, prof. Katja Gruber (Kovač), prof. Samo Ivačič, prof. Mihela Pihler, prof. Simon Jager in prof. David Preložnik), ki so doslej sodelovali z zborom, zato se lahko pohvali z obširnim repertoarjem iz slovenske ter tuje ljudske in umetne glasbene zakladnice. 
V juniju 2011 se je zbor udeležil mednarodnega zborovskega tekmovanja »Anton Bruckner« v Linzu, v Avstriji. V močni konkurenci visoko kvalificiranih zborov iz sveta glasbe je prejel srebrno odličje in priznanje za najboljši moški zbor tekmovanja.
Leta 2012 so pevci KMZ Celje koncertirali v ZR Nemčiji na osnovi  uradnega povabila iz partnerske občine Singen, ki z Mestno občino Celje sodeluje že 25 let. Na svečanem koncertu, pod dirigentskim  vodstvom  zborovodkinje Patricije Jakop, so pevci  KMZ, od prisotne publike v veliki dvorani Mestne hiše, dobili najboljše ocene. 
V novembru 2013 je  bil izveden 64. letni koncert pod vodstvom novega dirigenta, Lovra Freliha in v decembru priložnostni nastop v Mestni knjižnici Laško.    
Leto 2014 je v znamenju 65. letnice delovanja zbora. Spomladi je imel zbor koncert v Rimskih termah in pri Vodnem stolpu v Celju ter nastop na medobčinski reviji pevskih zborov. V juniju se je zbor udeležil mednarodnega pevskega festivala v Krakovu na Poljskem kot edini slovenski zbor. Nekaj dni po povratku je bil povratni obisk pevcev Mänerchoir Singen v Celju.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kategorije

Društvo

Telefon

031 222-005

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Marko Jagrič

Datum objave

14.11.2014 09:14

Zadnja sprememba

21.11.2014 12:44

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam