skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

''…je… prostor, so… ljudje, je… način življenja, s katerim sem se končno z veseljem poistovetil.'' (Marjan Rožanc, Manihejska kronika, 1990)

Preberi več
Komenska knjižnica je najstarejša enota Kosovelove knjižnice Sežana. Ustanovljena je bila 1972. in je svoje prostore po nekaj selitvah našla v komenskem kulturnem domu. Danes knjižnica ni samo izposojevališče knjig, je kulturno središče, kjer se obiskovalci in bralci vseh starosti srečujejo, preživljajo svoj prosti čas, preko študijskih krožkov pa skrbijo za to, da se vseživljenjsko izobražujejo, srečujejo z avtorji, predvsem Štrekljevimi in Rožančevimi nagrajenci, udeležujejo potopisnih in drugih predavanj ter razstav, ki jih prireja knjižnica. Otroci in mladina bogatijo svojo bralno kulturo s pravljičnimi uricami, srečanji z avtorji, tematskimi delavnicami in dramskimi uprizoritvami. Knjižnica uspešno sodeluje z ustanovami v občini (npr. s šolo, vrtcem), občino ter s številnimi društvi. S svojo dejavnostjo  se je približala Slovencem v Italiji. Z rednimi obiski s pravljično uro in delavnico, ob katerih si obiskovalci lahko izposodijo knjige, širi bralno kulturo v sodelovanju s KUD Igo Gruden iz Nabrežine.V času odprtosti je vsem uporabnikom na voljo tudi dostop do interneta in točka VŽU (vseživljenjskega učenja). V  prostorih komenske knjižnice je svoj dom našla tudi osebna knjižnica pisatelja, esejista in scenarista Marjana Rožanca.

Knjižničarka: Marija Umek


Urnik:
torek in petek od 11h do 18h
sreda od 8h do 14h

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

05 766 85 80

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Marija Umek

Datum objave

11.10.2006 10:27

Zadnja sprememba

28.11.2016 10:38

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam