skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Celjska Mohorjeva družba

Prva slovenska založba deluje na dveh uglednih lokacijah: v Celju na Prešernovi 23, v najožjem središču knežjega mesta, kjer je pravni sedež društva in podjetja, in v Ljubljani, kjer je v središču naše prestolnice nad Tromostovjem na Nazorjevi 1 prijetna Mohorjeva knjigarna z dvoranico.

Preberi več
Celjska Mohorjeva družba izdaja slovensko leposlovje in prevode tujega leposlovja, otroško in mladinsko književnost, strokovno literaturo najrazličnejših strok, priročnike z mnogih področij, marsikatere učbenike in muzikalije ter od leta 2006 samostojno najstarejšo kulturno revijo Zvon, ki je samo za nekaj pičlih desetletij mlajša od Mohorjeve.

Mohorjeva gradi slovensko nacionalno identiteto na širokem področju kulture in znanosti, pri čemer se odpira najširšemu krogu ne glede na generacijsko, nazorsko in politično razdeljenost. Pri izvajanju svojega poslanstva tako sodeluje z najuglednejšimi znanstvenoraziskovalnimi, kulturnimi, vzgojnimi in drugimi podobnimi institucijami, vladnimi in nevladnimi organizacijami ter strokovnjaki iz Slovenije in tujine.

Poleg izdajanja publikacij Mohorjeva organizira znanstvena in strokovna srečanja, kulturne in izobraževalne prireditve, okrogle mize, delavnice, radijske oddaje , permanentno izobraževanje, sodeluje pri projektu Slomškovega bralnega priznanja itd.

Več o zgodovini najstarejše slovenske založbe na povezavi.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Podjetje

Telefon

03 426 48 00

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Datum objave

04.12.2013 15:50

Zadnja sprememba

25.08.2018 05:11

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam