Zemljevid  

Belokranjski muzej Metlika

Poslanstvo Belokranjskega muzeja je skrb za belokranjsko premično kulturno dediščino, ki jo predstavljajo predmeti in zbirke arheologije, etnologije, kulturne zgodovine, novejše zgodovine in umetnostne zgodovine. Muzej trajno in nemoteno izvaja javno službo evidentiranja, zbiranj Preberi več
Poslanstvo Belokranjskega muzeja je skrb za belokranjsko premično kulturno dediščino, ki jo predstavljajo predmeti in zbirke arheologije, etnologije, kulturne zgodovine, novejše zgodovine in umetnostne zgodovine. Muzej trajno in nemoteno izvaja javno službo evidentiranja, zbiranja, dokumentiranja, raziskovanja, varovanja, hranjenja, predstavljanja in populariziranja premične kulturne dediščine na območju, za katerega je zadolžen po Uredbi Vlade RS o vzpostavitvi mreže muzejev (Ur.l. RS, št. 97/00). Temelj zbiralne politike muzeja je poreklo ali kakršna koli druga povezava z Belo krajino, ki je specifična v geografskem, etničnem in kulturološkem pogledu. Belokranjski muzej je vez med preteklostjo in sedanjostjo zlasti v izobraževalnih procesih, ko s stalnimi in občasnimi razstavami, založniško in izdajateljsko dejavnostjo ter pedagoškimi, andragoškimi ter popularizacijskimi programi prispeva k utrjevanju narodne zavesti in regionalne identitete. Njegova skrb za dediščino je izjemno pomembna tudi zato, ker deluje v obmejni pokrajini.
 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

07/ 30 633 70

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Datum objave

16.11.2007 13:38

Zadnja sprememba

16.11.2007 13:38

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam