skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Metliška folklorna skupina Ivan Navratil

V Metliki so nekoč mladi za vuzemski (velikonočni) ponedeljek plesali in peli plese ter igre t.i. metliškega obredja. O tem je leta 1849 v mladinski reviji Vedež in leta 1888 v Ljubljanskem zvonu prvi pisal etnograf, domačin Ivan Navratil. Leta 1936 si je prišel dogodek v Metliko ogledat etnolog France Marolt. Takrat je tudi nastala prva folklorna skupina.

Preberi več

Po drugi vojni je v Metliki delovala FS Janez Marentič, ki je kasneje razpadla.  MFS Ivan Navratil je bila ustanovljena leta 1976 iz nekaterih članov bivše skupine in mladih folklornikov.

MFS Ivan Navratil goji plese in pesmi celotne Bele krajine, kjer je folklorno izročilo izredno bogato. Gostovala je domala v vseh evropskih državah in leta 1996 tudi v Kanadi. Pod okriljem skupine deluje tamburaška zasedba, ki spremlja folklornike pri plesu, nastopa pa tudi samostojno, z lastnim koncertnim ali zabavnim programom.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Društvo

Telefon

+386 (0) 7 306 33 70

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Stopar, Janez

Datum objave

30.01.2019 09:43

Zadnja sprememba

03.09.2019 10:17

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam