skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Antikvariat in galerija tiskov Glavan

Antikvariat Glavan se nahaja v spodnji pasaži Maximarketa, nasproti vhoda v Cankarjev dom. Antikvariat je knjigarna, ki trguje z redkimi, starimi in rabljenimi knjigami, starimi tiski, razglednicami, atlasi in geografskimi kartami, periodičnimi publikacijami, pa tudi z novejšimi knjigami, ki so v knjigarnah že razprodane. V antikvariatu knjige odkupujejo in prodajajo. Preberi več

Antikvariat Glavan je družinsko podjetje, v katerem so svoje znanje in izkušnje združili ljubitelji in raziskovalci tiskane kulturne dediščine. Že od leta 2003 zaposleni seznanjajo obiskovalce in kupce z novimi odkritji o starih tiskih. Združila jih je ljubezen do starih knjig, ki jo želijo deliti. Obenem si vselej prizadevajo odkrivati izgubljene knjižne zaklade. V Antikvariatu Glavan so se specializirali za stare in redke tiske, razen starega denarja in znamk. Delujoči v antikvariatu so člani Društva galeristov in starinarjev Slovenije in stalno sodelujejo na sejmu starin in likovne umetnosti Antika v Narodnem muzeju Slovenije v Ljubljani. Ukvarjajo se s svetovanjem pri izboru antikvarnega gradiva, pripravljajo izvedenska mnenja ali sodne cenitve, pomagajo pri zbiranju in oblikovanju zasebnih zbirk.

Vodja antikvariata je Rok Glavan, po izobrazbi univrzitetni diplomirani kulturolog, ki se s to dejavnostjo ukvarja že 21 let ter nadaljuje očetovo tradicijo, saj je bil tudi oče antikvar. Rok Glavan je bil pobudnik in izvajalec dražb starih knjig, tiskov in razglednic že v Trubarjevem antikvariatu. Svoja knjižna spoznanja je objavil v Reviji o knjigi, Književnih listih, Kroniki, časopisu za slovensko krajevno zgodovino in Bukli. Na podlagi izkušenj in priporočil nekaterih slovenskih kulturnih ustanov ter njihovih znanstvenih sodelavcev je marca 2004 postal zapriseženi sodni cenilec in izvedenec za stare knjige in tiske pri Ministrstvu za pravosodje Republike Slovenije. Občasno predava, kot vabljeni predavatelj, na Fakukteti za družbene vede v Ljubljani in po slovenskih knjižnicah. Od začetkov mednarodnega zbirateljskega sejma Collecta deluje kot član sejemskega programskega odbora.

Za galerijo starih knjig in tiskov skrbi mag. Katarina Glavan Batagelj, kustodinja in univerzitetna diplomirana arheologinja. Arheološka obdobja je ponazorila in oplemenitila z zgodovinskimi tiskanimi pisnimi viri. Skrbi za pripravo katalogov, oblikovanje in postavitev razstav ter za predstavitve na strokovnih sejmih. Svetovalka za novejše tiske je Nika Glavan, ki je več kot dvajset let vodila delo knjižne komerciale v Cankarjevi založbi.

Vir:

- Antikvariat in galerija tiskov Glavan. Spletna stran. 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Podjetje

Telefon

01 476 31 60

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Rok Glavan

Datum objave

18.11.2013 08:55

Zadnja sprememba

15.12.2013 19:28

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam