skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Slovenski kulturni praznik v kamniškem muzeju 2020

Ob slovenskem kulturnem prazniku v soboto, 8. februarja 2020, povabljeni tudi tudi v Medobčinski muzej Kamnik, kjer se bo dogajalo marsikaj zanimivega.

Vse enote Medobčinskega muzeja Kamnik odprte od 10. do 18. ure za brezplačne oglede stalnih in občasnih razstav, kot so v Galeriji Miha Maleš – Ivo Mršnik, stalna razstava o ustvarjanju Miha Maleša in v Galeriji Pogled Agata Pavlovec; v Rojstni hiši Rudolfa Maistra stalna razstava o Rudolfu Maistru in občasna Naši mejniki – boji za severno mejo in Maistrovi borci s kamniško-domžalskega območja ter v muzeju na gradu Zaprice – stalne razstave Odsevi kamniških tisočletij, Na planincah luštno biti – Velika planina, kamniško meščanstvo, Thonetovo pohištvo, lapidarij in občasne o Ferryju Souvanu, o zgodovini kamniške smodnišnice Na sodu smodnika in o izgubljeni rimski poštni postaji.

In še …

8. februarja ob 10. uri vabljeni na javno vodstvo po razstavi Izgubljena rimska poštna postaja v muzeju na gradu Zaprice. Po arheološki razstavi o najdbah v Blagovici, kjer je po predvidevanjih delovala rimska poštna postaja od 1. do 4. stoletja, bo vodila soavtorica razstave Janja Železnikar.

8. februarja ob 15. uri vabljeni tudi na javno vodstvo po razstavi Naši mejniki – boji za severno mejo in Maistrovi borci s kamniško-domžalskega območja v Rojstno hišo Rudolfa Maistra. Po razstavi in projekcijo filmov bo vodila soavtorica razstave Alenka Juvan.

Vabljeni.

Vir: https://www.muzej-kamnik-on.net/dogodki/slovenski-kulturni-praznik-v-kamniskem-muzeju/

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.