skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Pogledi na Ormož

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož vas ob praznovanju prvega občinskega praznika Občine Ormož vljudno vabi na odprtje razstave in predstavitev filma POGLEDI NA ORMOŽ – PODOBE ORMOŽA NA VEDUTAH, RAZGLEDNICAH IN FOTOGRAFIJAH, ki bo v torek, 16. junija 2020, ob 18. uri v galeriji Grajske pristave Ormož.

Ob Prvem Občinskem prazniku Občine Ormož, ki ga v Ormožu praznujemo v spomin na najstarejšo omembo imena Holermus – Ormož, tj. 16. junij 1273, in je zapisana ter ohranjena na izvirni pergamentni listini v arhivu nemškega reda na Dunaju, smo v muzejski enoti Ormož v razstavišču Grajske pristave Ormož na ogled postavili razstavo najstarejših ohranjenih vedut na starih razglednicah, dodane pa so fotografije panorame Ormoža, ki jih je skozi objektiv ujel priznani ormoški fotograf Ciril Ambrož. Razstavo dopolnjuje tudi nekaj slik s pogledi umetnikov na mesto ob Dravi. Predstavljen bo tudi priložnostni film o Ormožu, ki predstavlja mesto od blizu in daleč.

Vedute mesta Ormož in njegove okolice so nastajale od 17. stoletja naprej. Pomemben vir so tudi stare ormoške razglednice od konca 19. stoletja naprej, na katerih je upodobljen Ormož s svojo vinorodno okolico. Poglede na mesto pa so s fotoaparati zabeležili tudi tukajšnji predvojni in povojni fotografi prejšnjega stoletja.

Razstava bo na ogled do 25. septembra 2020.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.