Zemljevid  

"Arhitektura predromanike in romanike v Slovenije"

Pokrajinski muzej Celje vabi v torek, 12. marca 2018, ob 11. uri na predstavitev knjige dr. Ivana Stoparja z naslovom  "Arhitektura predromanike in romanike v Slovenije", ki bo v dvorani Barbare Celjske v Knežjem dvoru, Trg Celjskih knezov 8.

Preberi več

Stoparjeva pregledna umetnostno-zgodovinska študija o predromanski in romanski arhitekturi na slovenskem je usmerjena v sporočilo o avtorjevih novih opažanjih in spoznanjih, ki dopolnjujejo ali spreminjajo ustaljene poglede na zgodovino naših najstarejših srednjeveških arhitekturnih spomenikov. Ta pogled nam avtor posreduje kot svoj dosedanji življenjski obračun.
Pri razkrivanju zapletene stavbne zgodovine je vse bolj prihajal do spoznanja, da so številna naša svetišča ne glede na poznejše omembe v arhivskih dokumentih v svojem jedru precej starejša, kot smo mislili doslej. Segala naj bi vse do začetkov krščanstva na slovenskih tleh, v 9. in 10. stoletje. V tem je osrednji, za koga morda že kar avanturističen izziv te Stoparjeve knjige, ki razširja zlasti poznavanje našega doslej še premalo obdelanega predromanskega obdobja. 

Vstop prost.

Vir: http://www.pokmuz-ce.si/sl/

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

"Arhitektura predromanike in romanike v Slovenije"

Čas dogodka

12. marca 2018, ob 11. uri

Lokacija

Trg Celjskih knezov 8, Celje

Kontaktna oseba

Žmaher Nataša

Kategorije

Razstava

Datum objave

11.03.2018 21:40

Zadnja sprememba

11.03.2018 21:42

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam