skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Viktor Lorger, dr. med.

VIKTOR LORGER, dr. med. – zdravnik v Šmarju pri Jelšah od 1924 do 1964. Rodil se je 12. novembra 1891 v Šmarju pri Jelšah v preprosti trški družini materi Otiliji in očetu Francu. Po končani osnovni šoli v Šmarju je gimnazijo obiskoval v Celju, študij pa je nadaljeval na medicinski fakulteti v Gradcu. Zaradi prve svetovne vojne je moral študij prekiniti  in se pridružiti avstro-ogrski vojski. Leta 1915 je bil ujet in zaprt v rusko ujetništvo v Sibiriji. Viktor Lorger se je tudi v voj ...

Preberi več

VIKTOR LORGER, dr. med. – zdravnik v Šmarju pri Jelšah od 1924 do 1964.

Rodil se je 12. novembra 1891 v Šmarju pri Jelšah v preprosti trški družini materi Otiliji in očetu Francu. Po končani osnovni šoli v Šmarju je gimnazijo obiskoval v Celju, študij pa je nadaljeval na medicinski fakulteti v Gradcu. Zaradi prve svetovne vojne je moral študij prekiniti  in se pridružiti avstro-ogrski vojski. Leta 1915 je bil ujet in zaprt v rusko ujetništvo v Sibiriji. Viktor Lorger se je tudi v vojski izobraževal. Tam je pridobil čin oficirja in ker se je šolal za zdravnika, je lahko v ujetništvu preživel v boljših razmerah kot navaden vojak. V skromnih razmerah ujetništva, izven urejenih zdravstvenih ustanov je nudil zdravniško pomoč in si z improvizacijami potrebnimi pri opravljanju tudi zahtevnejših kirurških posegov  pridobil veliko izkušenj.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Dodatni nazivi

Šmarje pri Jelšah

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Knjižnica Šmarje pri Jelšah

Čas

1940

Čas nastanka fotografije

20. stol.

Ključne besede

RAZSTAVE, DOMOZNANSKE ZBIRKE

Odnos

je del domoznanske zbirke Knjižnice Šmarje pri Jelšah

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Viktor Lorger, dr. med. – zdravnik v Šmarju pri Jelšah od 1924 do 1964

Datum digitalizacije

18.11.2019 13:46

Datum objave

07.12.2019 07:56

Zadnja sprememba

05.12.2019 13:16

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam