skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Mili Ilenič - Moja prva šola in prigode

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Moja prva šola in prigode, ki jo je zapisala upokojena učiteljica in ravnateljica Mili Ilenič. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali. Vsebino dokumenta predstavlja pričevanje Mili Ilenič s Planine pod Golico nad Jesenicami, kjer je prvič sedla v šolsko klop. Avtorica je opisala spomine na prvi šolski dan in prva šolska leta v Planini pod Golico, kjer je pouk potekal v prostorih župnišča. Obudila je tudi spomine na učiteljico, nekdanje sošolke in s ...

Preberi več

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Moja prva šola in prigode, ki jo je zapisala upokojena učiteljica in ravnateljica Mili Ilenič. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.
Vsebino dokumenta predstavlja pričevanje Mili Ilenič s Planine pod Golico nad Jesenicami, kjer je prvič sedla v šolsko klop. Avtorica je opisala spomine na prvi šolski dan in prva šolska leta v Planini pod Golico, kjer je pouk potekal v prostorih župnišča. Obudila je tudi spomine na učiteljico, nekdanje sošolke in sošolce ter otroštvo v domači vasi.
Dokument vsebuje tudi fotografijo šolarjev v Planini pod Golico leta 1956 (last Janeza Tarmana).

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Mili Ilenič

Vir

KAKO so se na Jesenicah včasih izobraževali? / [zbrali in uredili Zdenka Torkar Tahir in Nataša Kokošinek ; slikovno gradivo so prispevali avtorji prispevkov ... et al.]. - Jesenice : Ljudska univerza, 2016 (Žirovnica : Medium). - 87 str. : ilustr. ; 21 cm. - (Študijski krožek Raziskovanje kulturne dediščine v lokalni skupnosti)

Avtorji

Ilenič, Mili

Čas

2016

Ključne besede

DOMOZNANSTVO, ETNOLOGIJA, krajevna zgodovina, Jesenice, IZOBRAŽEVANJE

Jeziki

Slovenski

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Mili Ilenič - Moja prva šola in prigode

Datum digitalizacije

13.09.2017 04:32

Datum objave

31.10.2018 10:54

Zadnja sprememba

17.10.2018 11:51

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam