skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Joško Majhen, dr. med., simpozij 1975

Dr. Joško Majhen je leta 1971 zasedel mesto vodje splošne medicine v ZD Celje in bil leta 1973 imenovan za direktorja v takratnem regionalnem zdravstvenem domu. Strokovno se je izpopolnjeval v Centralnem higienskem zavodu Ljubljana za delo v dispanzerju za ženske, otroke in šolsko mladino ter prevzel cepljenje otrok. Od leta 1978 in vse do prerane smrti leta 1988 je delal kot direktor ZD Šmarje pri Jelšah. Večino časa se je posvečal delu zdravnika splošne medicine, poleg tega je skrbel je za organizacijo zdravstva v celotni ta ...

Preberi več

Dr. Joško Majhen je leta 1971 zasedel mesto vodje splošne medicine v ZD Celje in bil leta 1973 imenovan za direktorja v takratnem regionalnem zdravstvenem domu. Strokovno se je izpopolnjeval v Centralnem higienskem zavodu Ljubljana za delo v dispanzerju za ženske, otroke in šolsko mladino ter prevzel cepljenje otrok.

Od leta 1978 in vse do prerane smrti leta 1988 je delal kot direktor ZD Šmarje pri Jelšah. Večino časa se je posvečal delu zdravnika splošne medicine, poleg tega je skrbel je za organizacijo zdravstva v celotni takratni občini Šmarje pri Jelšah, ki je v šestdesetih letih preteklega stoletja dobila moderne zdravstvene domove v Šmarju pri Jelšah, Rogaški Slatini in Rogatcu ter nove zdravstvene postaje v Podčetrtku, Kozjem in Bistrici ob Sotli. Skrbel je za dobre delovne pogoje zdravnikov in ostalega zdravstvenega osebja, predvsem pa za pogoje zdravljenja bolnikov. Kot član Združenja zdravnikov splošne medicine Jugoslavije in član Mednarodnega združenja zdravnikov splošne medicine je sodeloval na številnih simpozijih, kjer je tudi predaval. S sodelovanjem, povezovanjem in izmenjavo izkušenj je skrbel za izboljšave na področju zdravstvenega varstva, zdravstvene vzgoje in na področju znanstvenoraziskovalnega dela, za kar je leta 1988 pridobil naziv primarij.

 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Dodatni nazivi

Šmarje pri Jelšah

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Knjižnica Šmarje pri Jelšah

Čas

1975

Čas nastanka fotografije

20. stol.

Ključne besede

DOMOZNANSKE ZBIRKE, RAZSTAVE

Odnos

je del domoznanske zbirke Knjižnice Šmarje pri Jelšah

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Joško Majhen, dr. med. – zdravnik v Šmarju pri Jelšah od 1953 do 1988

Datum digitalizacije

05.12.2019 12:52

Datum objave

07.12.2019 07:56

Zadnja sprememba

05.12.2019 13:11

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam