Zemljevid  

Imena dolin in vzpetin v občini Celje

Slovenija, z njo pa tudi občina Celje, je večinoma hribovita dežela, zato je naše gorsko imenoslovje precej bogato. Poimenujemo tudi veliko delov gorskega sveta, kakor so npr. prelazi, ozke doline, slemena in druge posebnosti, ki so povezane z alpskim in predalpskim, hribovitim svetom. Ker se nahajamo na prehodnem ozemlju med severom in jugom, vzhodom in zahodom, je razumljivo, da je tudi v oronimiji veliko predslovanskih imen (takšna imena imenujemo substratna), ki so jih kasnejši tuji jeziki v stoletjih po naselitvi samo še popestrili (tak& ...

Preberi več

Slovenija, z njo pa tudi občina Celje, je večinoma hribovita dežela, zato je naše gorsko imenoslovje precej bogato. Poimenujemo tudi veliko delov gorskega sveta, kakor so npr. prelazi, ozke doline, slemena in druge posebnosti, ki so povezane z alpskim in predalpskim, hribovitim svetom. Ker se nahajamo na prehodnem ozemlju med severom in jugom, vzhodom in zahodom, je razumljivo, da je tudi v oronimiji veliko predslovanskih imen (takšna imena imenujemo substratna), ki so jih kasnejši tuji jeziki v stoletjih po naselitvi samo še popestrili (takšna imena imenujemo adstratna). V pričujoči raziskavi me je zanimalo, katera so takšna imena v občini Celje in kaj pomenijo.

mag. Andreja Tkalec

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

mag. Andreja Tkalec

Čas

2017

Jeziki

Slovenski

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Imena dolin in vzpetin v občini Celje

Datum digitalizacije

12.02.2018 13:35

Datum objave

12.02.2018 17:41

Zadnja sprememba

12.02.2018 15:36

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam