skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

ZRC SAZU: Raziskovalna postaja Nova Gorica

Leta 1987 je bila v Novi Gorici ustanovljena raziskovalna enota Zgodovinskega inštituta Milka Kosa ZRC SAZU, v okviru katere je deloval zgodovinar dr. Branko Marušič.

Per saperne di più

Leta 2004 se je raziskovalna enota razširila v Raziskovalno postajo ZRC SAZU, ki jo danes vodi dr. Danila Zuljan Kumar. Sodelavci Postaje delujemo znotraj posameznih inštitutov ZRC SAZU z nalogami, ki so vezane na celotni slovenski narodnostni prostor in širše, druži pa nas skupni raziskovalni projekt Zahodna narodnostna meja v luči sprememb časa.

Raziskovalna postaja je na Goriškem edina znanstvenoraziskovalna ustanova. Njen cilj je poglobljeno raziskovanje zgodovine, jezika, etnologije, bibliografije in umetnostne zgodovine prostora, ki vključuje tudi Slovence v Goriški in Videmski pokrajini. Sodelavci Raziskovalne postaje ZRC SAZU smo izdali več monografij o primorskem prostoru, saj  se zavedamo, da moramo raziskovalci humanističnih in družboslovnih ved še posebej razumeti zgodovino življenja, način razmišljanja, izkušnje, potrebe, želje in pričakovanja lokalnega prebivalstva.

Osnovna usmeritev razsikovalne enote so temeljne znanstvene raziskave o življenju v primorskem prostoru v preteklosti in sodobnosti. Zavedamo pa se, da je naše znanje  lahko osnova za oblikovanje razvojnih strategij na področju gospodarstva, trajnostnega razvoja in krepitve regionalne in lokalne identitete. Zato naše delo usmerjamo tudi v aplikativne projekte in sodelovanje z različnimi ustanovami na tem območju. 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

05 335 73 24

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

05.08.2016 06:32

Ultima modifica

05.08.2016 06:32

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam