skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Valvasorjeva knjižnica Krško

Valvasorjeva knjižnica Krško deluje kot osrednja knjižnica za občini Krško in Kostanjevica na Krki. Deluje na petih lokacijah - osrednja knjižnica in mladinski oddelek se nahajata na ločenih lokacijah v starem mestnem jedru Krškega, knjižnica pa ima še izposojevališča na Vidmu, v Kostanjevici na Krki in na Senovem. Per saperne di più
V objemu baročne kapucinske knjižnice in urejenega mestnega parka pred kapucinskim samostanom, v katerem ima knjižnica svoje prostore od leta 1988, knjižnica izžareva toplino in umirjenost ter ustvarja prijetno okolje za zagotavljanje in uresničevanje knjižničnih storitev in dejavnosti.

Valvasorjeva knjižnica Krško je začela z delovanjem leta 1965. Od tedaj je prehodila dolgo razvojno pot, doživela številne spremembe in postala sodobno kulturno, izobraževalno, informacijsko in socialno središče v lokalnem okolju, katere cilji so usmerjeni v zagotavljanje in uresničevanje knjižnične dejavnosti za vse generacije.
Knjižnica izvaja nabavo in strokovno obdelavo raznovrstnega knjižničnega gradiva, uporabnikom v izposoji zagotavlja strokovno pomoč pri iskanju gradiva in informacij, skrbi za razvoj domoznanske dejavnosti, aktivno sodeluje v vseživljenjskem izobraževanju. Pripravlja različne bibliopedagoške dejavnosti za otroke in odrasle uporabnike, ki so med drugim namenjene tudi vzpodbujanju branja in razvijanju informacijske pismenosti ter organizira kulturne prireditve za otroke, mladino in odrasle. Pri izvajanju svojega poslanstva se povezuje z izobraževalnimi in ostalimi institucijami, društvi in organizacijami v lokalnem okolju.
Od leta 1988 upravlja baročno kapucinsko knjižnico, z namenom ohranjanja kulturne in tehnične dediščine pa je oblikovala še dve posebni zbirki - leta 2004 knjižnici podarjeno spominsko sobo Alfonza Gspana in leta 2009 osnovano zbirko Speedway v Sloveniji.


Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

07 490 4000

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

17.10.2006 10:52

Ultima modifica

30.10.2015 10:38

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam