skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Pokrajinski arhiv v Novi Gorici

Pokrajinski arhiv v Novi Gorici je najmlajši regionalni zgodovinski arhiv v Sloveniji, ustanovljen 1972. leta. Njegova glavna naloga je skrb za arhivsko gradivo na območju današnjih občin Ajdovščina, Bovec, Brda, Kanal, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Tolmin, Vipava, Šempeter-Vrtojba in Renče-Vogrsko. Per saperne di più
Arhivsko gradivo je naša kulturna dediščina, arhivi, ki zanjo skrbimo, pa kulturne ustanove, podobno kot muzeji, knjižnice in zavodi za varstvo kulturne dediščine. Arhivom je izrecno zaupana skrb za del premične kulturne dediščine, ki ji pravimo arhivsko gradivo. To so dragoceni zapisi naše preteklosti, ki nam pomagajo odkrivati nekdanja dogajanja in razumeti sedanjost. Njihovo trajno vrednost za znanost in kulturo presojajo strokovni delavci arhivskih ustanov v sodelovanju z ustvarjalci in imetniki gradiva še preden dobijo prostor v pristojnem arhivu. Naloga arhiva je, da to vsebino prepoznava in vrednoti, naloga oziroma pravica imetnikov in ustvarjalcev gradiva pa je, da ga izročijo arhivu, ki s strokovno obdelavo poskrbi za trajno in varno hrambo ter omogoči njegovo uporabo širokemu krogu ljudi. Gradivo, zbrano v naši ustanovi, je nenadomestljivega pomena za kulturno podobo tega dela Primorske in dragocen sestavni del narodove kulturne dediščine.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

05 335 87 60

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Indirizzo web

www.pa-ng.si

Data di pubblicazione

22.05.2009 11:36

Ultima modifica

27.05.2009 15:42

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam